Eelco Markensteyn

Eelco Markensteyn is ruim 10 jaar actief als kwantitatief marktonderzoeker. In die tijd heeft hij gewerkt voor een drietal organisaties: Marintel, Multiscope en NovioResearch. Sinds 1 november 2013 is hij eigenaar van marktonderzoeksbureau

EM Onderzoek.

De basis voor de voorliefde voor kwantitatief onderzoek is gelegd bij de studie Sociologie aan de Universiteit Utrecht. Het werken met grote hoeveelheden kwantitatieve data was en is namelijk een belangrijk onderdeel van de studie. Direct na het behalen van zijn bul is Eelco het marktonderzoek ingerold en heeft hij dit vakgebied niet meer verlaten. Geen wonder ook, want het is simpelweg te leuk om middels het stellen van goede vragen tot verrassende en vernieuwende inzichten te komen.

De kennis en ervaring van Eelco liggen voornamelijk op het gebied van online onderzoek en onderzoekspanels. Ook is hij een ervaren adviseur die niet alleen meedenkt met de klant, maar ook kritisch durft te zijn.

Eelco's visie op onderzoek: 

  • Een onderzoek is pas echt goed wanneer dit wordt opgezet en uitgevoerd vanuit het perspectief van de respondent. Die zorgt immers voor de data waarmee onderzoeksvragen beantwoord worden.
  • Een klant is koning, maar niet tegen iedere prijs. Soms moet je als onderzoeker op je strepen te staan en een klant adviseren om iets juist niet te doen of te vragen.
  • Natuurlijk ligt in sommige gevallen het format van de vragen al vast. De beste en meest bruikbare resultaten verkrijg je echter door maatwerk.
  • Onderzoek is een echt vak en dat moet je vooral uit laten oefenen door mensen die er verstand van hebben.
  • Met feiten en cijfers bereik je veel meer dan met aannames, suggesties en assumpties.