Google Analytics is het meest gebruikte analytics-pakket in Nederland

Meer dan de helft van alle websites wereldwijd volgt met deze Google-tool het bezoekersgedrag.

Google Analytics is niet meer weg te denken uit het digitale landschap. Het is het meest gebruikte analytics-pakket in Nederland en meer dan de helft van alle websites wereldwijd volgt met deze gratis Google-tool het bezoekersgedrag. De ontwikkelingen rond deze tool volgen elkaar in rap tempo op.

Waarom zou u Google Analytics gebruiken?

Voor de analyse van bezoekgedrag van uw website [unieke bezoekers en bezoeken, loyaliteit, demografie etc.]
Als u zichzelf de vraag stelt waar bezoekers vandaan komen?
Welke zoekmachines, zoekwoorden en verwijzende websites zij gebruikt hebben.
Verder kan met Google Analytics nagegaan worden welke pagina’s van uw site veel bezoekers trekken, hoe bezoekers navigeren en vooral waarna zij zoeken. Insights in deze gegevens via Google Analytics kunnen uw website veel krachtiger maken. U kunt ook van dit programma profiteren voor een campagne-analyse of analyse van social media. Op basis van alle gegevens kunnen wij een E-commercerapportage opstellen waarmee het rendement van bijvoorbeeld online campagnes nauwkeurig wordt gemeten.

Echter niet ieder bedrijf of dienstverlener beschikt over de kennis om Google Analytics slagvaardig te gebruiken. Daarbij kan ons Onderzoekscollectief adviseren of ook maandelijks voor u de statistieken van uw website bijhouden en in een rapport samenvatten. Laat ons helpen. Wij kunnen een Google Analytics-account voor u opzetten en ook rapportages in Google Analytics verzorgen