UMP Research

UMP Research

Tot 2008 was UMP Research in Arnhem gevestigd. Na de verhuizing naar Nijmegen en een prachtige tijd aan de Oranjesingel is ons bureau sinds 2016 gevestigd in een fraai kantoorpand in het Javabosje in Nijmegen. Een oase van rust en natuur, midden in de stad! UMP Research heeft zich de afgelopen jaren een substantiƫle account ontwikkeld op de (Europese) consumentenmarkt en de business-to-business markt. Ons bureau verricht zowel kwantitatief als kwalitatief marktonderzoek.

Uta Meier

Drs. Uta Meier is de drijvende kracht achter het bureau. Afkomstig uit Duitsland was zij na haar studie communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen enkele jaren aan dezelfde universiteit werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker en docent. Zij heeft haar loopbaan vervolgd als projectleider bij onderzoeksbureau Veldkamp en als research-manager bij Intomart. In 1997 heeft zij haar eigen onderzoeksbureau opgezet: Uta Meier & Partners, kortweg UMP.

Al sinds 1990 ben ik werkzaam als marktonderzoeker! Vooral de afwisseling in projecten en onderwerpen, het werken met aanstormend talent en de uitdaging om steeds vernieuwend te zijn, maken werken voor mij tot een groot plezier.

Samenwerkingspartners

Als ‘partner in business’ werkt UMP Research op projectbasis samen met:

Activiteiten en bestuursfuncties

ROTARY Rijk van Nijmegen

DODDENDAAL KRING Nederland – Duitsland

Nachtwethouder Nijmegen

Culturele en sociale activiteiten in Nijmegen

Bestuurslid Ondernemers-sociƫteit KAN (in 2015 is deze stichting na ruim 20 jaar bestaan helaas opgeheven)
Regionale ondernemersvereniging

Publicaties

De vraag naar kwalitatief marktonderzoek groeit snel. Er is vraag naar deskundige, objectieve en goed opgeleide onderzoekers. Om het vak te leren hebben aspirant-onderzoekers behoefte aan een leermiddel dat hen op weg helpt aan de hand van concrete voorbeelden, tips en valkuilen. Door uitgever Wolters-Noordhoff is bij ons in 2005 de vraag neergelegd om een boek te schrijven over: ‘Hoe verricht ik effectief kwalitatief onderzoek?’

Van het bij Wolters Noordhoff vanaf 2006 verschenen boek Kwalitatief marktonderzoek verscheen in juli 2012 al weer de derde herziene druk. Het boek wordt aan diverse hogescholen en universiteiten gebruikt.

In het boek uit de serie ‘marktonderzoek voor het hoger onderwijs’, wordt kwalitatief marktonderzoek behandeld aan de hand van een praktisch werkplan. Met veel tips en waarschuwingen voor valkuilen wordt de lezer begeleid om op de juiste wijze informatie te verkrijgen. De tekst bevat herkenbare voorbeelden. De didactische aanpak is gericht op de HBO-student en bedoeld om snel zelf aan het werk te kunnen. Daarbij biedt het boek per fase duidelijke instructies. Men krijgt snel inzicht hoe in de praktijk een plan van aanpak gemaakt wordt, hoe men de kosten van kwalitatief onderzoek begroot en een offerte opstelt, wat er komt kijken bij de organisatie van onderzoek, hoe men respondenten objectief kan ondervragen, wat wel en niet te doen op het gebied van bijzondere kwalitatieve onderzoekstechnieken, hoe onderzoeksuitkomsten te analyseren en een rapport te schrijven op basis van kwalitatief onderzoek.

Onderzoeks Team

Drs. Uta Meier

 

Desiree van den Berg

 

Ingrid van Bergenhenegouwen